Ο χώρος μας

 

 
Η κατασκευή του κτηρίου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων "Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Εστία Υπερηλίκων "" στο Μαρούσι - Αττική, έγινε με προδιαγραφές οίκου ευγηρίας. Ένας κήπος με γκαζόν, δέντρα, πράσινο αλλά και διάδρομο περιπάτου που περιβάλλει όλο το διώροφο κτήριο.

Το κτήριο διαθέτει εξωτερικά μεγάλες μπαλκονόπορτες που οδηγούν σε ένα ενιαίο μεγάλο μπαλκόνι, το οποίο περιβάλλει επίσης και τους δύο ορόφους, ενισχυμένο με ψηλά κάγκελα προστασίας. Υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι με μπάρες στήριξης, που επιτρέπουν ασφαλή επικοινωνία με τις τραπεζαρίες και τα δωμάτια. Όλα σχεδόν τα δωμάτια επικοινωνούν άμεσα με τους κοινόχρηστους χώρους και τις βεράντες.

Τα δωμάτια είναι δίκλινα, τρίκλινα ή μονόκλινα με διακόσμηση που παραπέμπει σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον. Έχουν μεγάλες ντουλάπες, κλιματισμό, ανεμιστήρες, τηλεόραση, καλοριφέρ αλλά και κρεβάτια νοσοκομειακού τύπου, ανακλινόμενα με μοτέρ. Ηλιακοί συλλέκτες και λειτουργικά καλοριφέρ παρέχουν ζεστό νερό όλο το 24ωρο σε μόνιμη βάση. Επίσης, υπάρχει άμεση τηλεφωνική επικοινωνία ανά όροφο και μέσω κέντρου με κινητό.

Όλοι μας οι χώροι διαθέτουν μέτρα ασφαλείας, όπως ανιχνευτές πυρκαγιάς, σύστημα πυρόσβεσης και διαφυγής, διπλά τζάμια και σίτες, μονώσεις, φωτισμό ατομικό, γενικό και νυκτός, καθώς και κουδούνια επικοινωνίας. Ειδικά βοηθήματα μέσα στα μπάνια, διευκολύνουν την ασφαλή χρήση των W.C.
Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι άνετοι και επιτρέπουν στους ενοίκους, με τη βοήθεια κινητής τραπεζοτουαλέτας να συντρώγουν με άτομα της αρεσκείας τους σε δύο τραπεζαρίες.

Υπάρχει οργανωμένο φαρμακείο για καθημερινή και επείγουσα χρήση, γραφεία γιατρού και διεύθυνσης, επαγγελματική κουζίνα. Στους βοηθητικούς χώρους του ημιυπόγειου συγκεντρώνονται αυτόματα πλυντήρια, στεγνωτήρια, σιδερωτήρια, αποθήκες, ντουλάπες και τουαλέτες για το προσωπικό, καθώς και μηχανολογικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ανελκυστήρα.