Διατροφή – Ψυχολογική Υποστήριξη - Ψυχαγωγία

 
Στο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Εστία Υπερηλίκων " στο Μαρούσι - Αττική, διαθέτουμε εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία χρόνων και όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τις ανάγκες των ανθρώπων σας. Επιλέγουμε τη ψυχαγωγεία των θαμόνων μέσω οπτικοακουστικών ερεθισμάτων, ενώ τους παρέχουμε και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς. Για άτομα που έχουν ανάγκη από ειδική διατροφή, παρέχονται ειδικά διαιτολόγια.
 
 
Ψυχαγωγεία
 

Ψυχαγωγία

 
Παρέχουμε τηλεοράσεις σε όλα τα δωμάτια δίνοντας σχεδόν μόνιμα οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, ιδίως στους ανοϊκούς και εναλλάσσονται με μουσική, που διοχετεύεται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
Κανένας τρόφιμος δεν παραμένει μόνος στο δωμάτιό του εκτός και αν συντρέχει ειδικός λόγος.
 
 
 
Ψυχολογική Υποστήριξη
 

Ψυχολογική Υποστήριξη

 
Η ψυχολογική υποστήριξη περιλαμβάνει μόνιμες - τακτικές συνεδρίες, οργανωμένες από ψυχολόγο: ασκήσεις μνήμης, συμπεριφοράς, ανάγνωσης, εργασιοθεραπείας, αφηγήματα κλπ. Τα προγράμματα αυτά πραγματοποιούνται σε ένα ομαδικό περιβάλλον, ανάλογα με το επίπεδο συμμετοχής.
 
 
 
Διατροφή
 

Διατροφή

 
Τα γεύματα παρασκευάζονται στο μαγειρείο μας από αγνά υλικά και καταναλώνονται αυθημερόν. Διαθέτουμε ποικιλία γευμάτων μεσογειακής κουζίνας, ειδικές δίαιτες και παρασκευή πολτοποιημένων τροφών ή διαλυμάτων για την σίτιση ανήμπορων ή βαρέως πασχόντων. Πραγματοποιείται έλεγχος ποιότητας των υλικών και του φαγητού. Χορηγούνται, εκτός του πρωινού, δύο κύρια γεύματα την ημέρα με ενδιάμεσα ελαφρά ροφήματα – κρέμες κτλ. Σε ειδικές περιπτώσεις χορηγούνται ανά 24ωρο 4-5 γεύματα μέσω Levine ή γαστροστομίας.