Ιατρική Φροντίδα

 
 
Στη Μονάδα μας, οι υπερήλικες, παρακολουθούνται καθημερινά, από εξειδικευμένο προσωπικό .
Το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό αποτελειται από γιατρό με την ειδικότητα της Παθολογίας και Γαστρεντερολογίας (τέως Δ/ντή του Ευαγγελισμού ) και συνεργάτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Διαθέτουμε εργαστήρια υποστήριξης, στα οποία γίνονται απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, υπέρηχοι, Holter, Triplex, κτλ.) επί κλίνης και αιματολογικές εξετάσεις με αιμοληψία επί τόπου και ταχεία έκδοση αποτελεσμάτων.

Πραγματοποιούνται ιατρικά συμβούλια ή επικοινωνία και παρακολούθηση από θεράποντους ιατρούς των τροφίμων.

Η μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομείο, γίνεται μόνο όταν κινδυνεύει η ζωή τους, σε επείγουσες καταστάσεις και όταν η Εστία δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της νοσηλείας τους. Για συνήθη νοσήματα, επιδιώκεται η παραμονή των τροφίμων στο οικείο περιβάλλον της Εστίας και εντείνεται η ιατρική φροντίδα και νοσηλεία τους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Νοσηλευτική Φροντίδα - Βοηθητικές Υπηρεσίες

 
Το προσωπικό μας, ελέγχεται και κατευθύνεται από Διευθύντρια Φυσικοθεραπεύτρια , νοσηλεύτριες και γηροκόμους. Παρέχεται σε 24ωρη βάση με αυστηρές αρμοδιότητες, λογοδοσία και καθηγοντολόγιο. Οι ευθύνες του αρμόδιου προσωπικού, περιλαμβάνουν την ατομική υγιεινή, την ένδυση, τη κυκλοφορία των θεραπόντων σε κοινόχρηστους χώρους, τη σίτιση, τα λουτρά καθαριότητος, τη νοσηλεία επί κλίνης, τη βοήθεια στην λήψη φαγητού & φαρμάκων, τον έλεγχο ζωτικών λειτουργιών (οξυγόνωση - αρτηριακή πίεση - συμπεριφορά κ.λ.π.).

Η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται μέσα από προγεμισμένες προσωπικές κασετίνες, για την αποφυγή λαθών. Επιπλέον υπάρχει εξοπλισμός μικρής κλινικής που επιτρέπει την νοσηλεία νοσοκομειακού επιπέδου, αποθήκες τροφίμων, φαρμάκων, βοηθητικές συσκευές, αλλά και ερμάρια επείγουσας νοσηλείας σε κάθε όροφο.

Τακτικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας παρέχεται αναλόγως των αναγκών και ενδείξεων, όπως επίσης και βοηθήματα στήριξης και βάδισης.

Οι άλλες υπηρεσίες όπως καθαριότητα, μαγείρεμα, σερβίρισμα, επιμέλεια δωματίων, πλύσιμο, σιδέρωμα, παρέχονται από ανάλογο προσωπικό.